По-малкото светли часове плюс смразяващите температури могат да бъдат доста жестоки към психическото ви здраве. Тези трикове ще ви помогнат да останете… с всичкия си.

1. Включете осветлението веднага щом алармата звънне – да се опитвате да се приготвите за работа в тъмното само ще ви направи по-сънени и мързеливи.

2. Събудете се с миризмата на кафе. От предната вечер заредете кафе машината и още със ставането я пуснете. Докато си взимате сутрешния тоалет кафето ще ви чака готово и горещо.

3. Стегнете се и се разходете по време на обедната почивка. Изкуствената светлина, на която сте изложени цял ден не е заместител на естествената. Да се измъкнете за малко и да издебнете малко слънчеви лъчи ще повдигне настроението ви.

4. Планирайте малки удоволствия. Може би е много лесно да изтичате право вкъщи след работа, но да се паркирате пред телевизора всяка вечер само ще ви депресира. Уговаряйте си срещи с приятели за по питие поне веднъж седмично.

5. Секс преди вечеря е една прекрасна идея. Има ли по-добър начин да се възползвате от последния час дневна светлина?

6. Взимайте добавки с витамин D. Той има свойството да подобрява настроението. В студените месеци просто не можете да си набавите достатъчно от естествените слънчеви лъчи.

7. Декорирайте. Когато навън е сиво, направете го шарено вътре. Добавете цветни петна в дома си като сложите лампи или няколко възглавници. Ако сте особено приключенски настроени, боядисайте стените си в ярки цветове за максимална доза щастие.

8. Разходете се до близката цветарница и си изберете няколко напъпили стръка. Ще придадете свежест на дома си и това определено ще ви съживи.

9. Планирайте мини бягство на открито. Не прекарвайте дните затворени, така ще се лишите от дневната светлина, на която иначе може да се наслаждавате. Отидете да се пързаляте с шейни или направете проверка на зимните разпродажби по витрините, които между другото наистина си струват по това време на годината.

10. Пригответе си романтична вечеря на свещи. Възползвайте се от тъмнината, за да превърнете апартамента си в бягство от реалността и се отдайте на пикантни изживявания. Няма нужда да ви казваме какво може да последва.