ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зимната депресия е причинена от липсата на слънчева светлина през зимата

Зимната депресия е нещо, което засяга много от нас, а понякога дори не сме наясно, че я имаме. Зимната депресия е признато заболяване това е сезонно афективно разстройство и е причинено от липсата на слънчева светлина през зимата. Това състояние е много често срещано в северното полукълбо на планетата.

За да избегнем това състояние най-важното нещо е доброто хранене. На първо място не трябва да пропускате хранене, като закуската е най-важна. В диетата си трябва да включите много плодове и зеленчуци, както и ядки и риба. Те ще доставят на организма ви през зимата необходимите за организма витамин В и аминокиселини, които осигуряват добро физическо състояние на мозъка през зимата. Трябва да избягвате бързото хранене то е много вкусно, но често съдържа твърде много мазнини и захари, които са причина за депресивните състояния през зимата.

Приемът на витамин С може да се пребори със зимната депресия. Когато в тялото има недостиг на витамин С тогава то е по-предразположено към депресия и стрес. Витамин С помага при грипни състояния през зимата, които също може да са причина за зимната депресия.

Освен описаните по-горе методи за спиране на зимната депресия има и други методи за спирането и. На първо място е добре да се стремите да поддържате чувството си за хумор на ниво като се забавлявате и релаксирате. Стремете се да прекарате свободното си време приятно и сред приятели с които се чувствате добре и вършите неща, които ви харесват и ви доставят удоволствие.

Препоръчително е, ако пушите и пиете алкохол да се постараете да се откажете от тях, както и от напитките богати на кофеин. Те подобряват настроението, но това е само временно и не може да спрат депресията. Най-важното от всичко за преодоляване на зимната депресия е да се опитате да стоите повече време на слънце, когато има такова. Тестовете доказват, че престоят на зимна слънчева светлина само по 10 минути на ден може значително да помогне за облекчаване на симптомите на зимната депресия. Ако симптомите ви на зимна депресия не изчезват тогава е добре да се консултирате с лекар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Зимната депресия е причинена от липсата на слънчева светлина през зимата

  1. Pingback: Застрашени ли сте от зимна депресия? | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *